Over ons

WAAROM:

 

 

 

Waarom we ‘De Koareltjes’ hebben opgericht:

Wij zijn van mening dat er inderdaad veel fietsclubs zijn in Belgie en Vlaanderen, echter is deze hobby de laatste jaren zeer snel geëvolueerd en zijn er hier velen stil blijven staan.

Bij ons zal je terecht kunnen voor het grote aanbod aan diverse ritten in binnen- en buitenland om deze met fietsvrienden te verwezenlijken. Ondertussen hebben we reeds heel wat ervaring in het organiseren van dergelijke reizen en weekends aan zeer voordelige prijzen.

Wij zullen ook instaan om tal van randactiviteiten te organiseren om de sfeer in deze groep optimaal te houden. Ook zijn wij van plan ons jaarlijks sociaal in te zetten voor meerdere doelen die niet alleen aan onze club gerelateerd zijn.

 

Indien u vragen hebt hoe dit in zijn werk gaat, of ons clubje wil vervoegen, aarzel niet om ons te contacteren:

ONZE NAAM:

Onze naam is een verwijzing naar Karel van Wijnendaele, geboren te Torhout, 16 november 1882 -  overleden te Deinze, 21 december 1961.

Karel Van Wijnendaele werd op 16 november 1882 als Karel Steyaert geboren. Hij groeide op in de wijk Wijnendale in Torhout. Als kind uit een groot en arm gezin begon hij op zijn veertiende aan een opmerkelijke carrière.

 

Karel genoot reeds enige bekendheid als occasioneel schrijver bij De Thouroutenaere en als sportjournalist. Hij schreef onder de pseudoniem Karel Van Wijnendaele, verwijzend naar de naam van het gehucht waar hij opgegroeid was.

Karel van Wijnendaele was een pionier van de Vlaamse sportjournalistiek en organisator van de eerste Ronde van Vlaanderen.

Karel was alom aanwezig in het Belgische en internationale wielergebeuren en had alle lagen van de wielrennerij doorzwommen : hij probeerde het zelf als wielrenner, baatte een wielerzaak uit, werd beheerder van een velodroom, organiseerde wielerwedstrijden, was manager van wielerploegen, koers-directeur tijdens wegwedstrijden en zesdaagsen, bondscoach, adviseur van KBWB en de organisatoren van de Ronde van Frankrijk, en stond bovendien mee aan de wieg van de huidige UCI Pro Tour.

Karel "Koarle" Van Wijnendaele verbond de wielersport met de Vlaamse ontvoogding. Hij voedde de mythe van de flandrien, de eenvoudige volksjongen die door middel van taaie wilskracht een kampioen kon worden.

Men zegt ook wel Karel van Wijnendaele leerde zijn volk koersen.

(Bron : Wikipedia).

ONS LOKAAL:

Taverne stadhuis:

 

 

Ons clublokaal ‘Taverne Stadhuis’, gelegen aan de kerk te Wijnendale, wordt uitgebaat door Gino Vanhee, zijn vrouw Linda en dochter Alexine en dit sedert 2005.

Het ‘Stadhuis’ kan bogen op een lange traditie, en werd gesticht door de familie Waeyaert in 1913.

Tot op heden is dit nog steeds een bloeiende zaak waar tal van verenigingen onderdak hebben gevonden.

Bij Gino en Linda zijn wij in goede handen om onze dorst te lessen en om de innerlijke mens te versterken.

In de zomer is het heerlijk vertoeven met een goed glas en een hapje op het zongerichte terras.

Wij danken Gino en Linda voor ‘Koareltje’ in huis te nemen.

“De dorstigen laven is een werk van barmhartigheid”.