Gravelride 2019

GRAVELRIDE 2019:

Zondag 10 November was voor ons D-DAY, met name onze gravelrit die gepland stond.
Na vele voorbereidingen voordien was het om klokslag 6u dat we met de club alles in gereedheid brachtten om alles tot in de puntjes verzorgd te krijgen.


Vanaf 07u30 konden alle deelnemers genieten van een boterkoek en een goede tas koffie om de slapers uit de ogen te krijgen.

Nadat iedereen goed geïnformeerd was, hadden we om 08u30 de sfeervolle groepstart, waarbij iedereen samen vertrok op tocht voor onze allereerste Gravelride!


Nadat ze 27 km achter de kiezen hadden was er een eerste bevoorrading aan een prachtige visvijver, waar iedereen keuze had uit verschillende etenswaren en ook de Isotonic van BYE Nutrition om de dorstigen te laven.


Hierna kregen de deelnemers zowaar een gravelsnelweg voor de wielen, waar ze een mooi tempo konden ontwikkelden om richting 2de bevoorrading te gaan.

Ook hier was er heel wat keuze, met als extra een heerlijk warme pannenkoek!

Vooraleer ze aan de finish in Wijnendale arriveerden, kregen ze nog een speciale 3de stop in de Cyclo Boutique erbovenop.

Hier kregen de liefhebbers een shotje J├Ągermeister om de eventuele koude alsnog te verdringen.


Hierna was het nog maar enkele trappen om aan de finish met veel voldoening onder de boog te arriveren.

Ook hier was er nog een refill voorzien, met name voor iedereen een Kwaremont.

Een heerlijk dampende spaghetti was uiteraard ook nog beschikbaar, waardoor iedereen goed gevuld nog even kon nagenieten van de mooie rit!

Na de maaltijd kon er verbroederd worden met gelijkgestemde zielen op het terras van Taverne Stadhuis onder een stralend zonnetje.

Check zeker ook het mooie verslag van Grinta! online, die een mooie beschrijving weergeeft van hoe het allemaal verliep!

https://www.grinta.be/nl/actua/nieuws/gravel-met-een-koareltje-zout