Onze Peter en Meter

PETER van ‘De Koareltjes’:

Vito Braet

 

Als peter voor ‘De Koareltjes‘ is onze keuze gevallen op een jeugdig toptalent uit Wijnendale. Zijn naam is Vito Braet.

Vito Braet is 18 jaar en afkomstig uit Wijnendale. Hij is begonnen met wielrennen op zijn 15de als eerste jaar nieuweling. Ondertussen wordt hij dit jaar eerstejaars belofte. Hij kan terugblikken op een mooie periode als junior. Vito won 15 koersen waaronder de Johan Museeuw Classic en de Keizer Der Junioren. Ook werd hij 4de in zowel de Ronde Van Vlaanderen als in Zepperen-Zepperen, 2de op het Belgisch Kampioenschap na Remco Evenepoel als mooie ereplaatsen. Hij werd 8 keer geselecteerd voor de nationale ploeg als junior waaronder het EK in 2017 in Denemarken. Volgend jaar komt hij uit voor het team van Michel Pollentier EFC L&R VULSTEKE U23. Vito hoopt er veel bij te leren en zich verder te kunnen ontwikkelen, in zijn droom beroepswielrenner te worden.

METER van 'De Koareltjes':

Viviane Steyaert:

 

 

 

Beste bestuur en leden van de “Koareltjes van Wijndaele”.

 

Het was een aangename verrassing voor mij, de dag dat een zekere Jürgen Depoorter mij belde …

" Wij willen je graag uitnodigen op de startplechtigheid en uiteraard receptie naar aanleiding van de oprichting van de fietsclub “Koareltjes van Wijndaele”. via via hebben wij vernomen dat jij de kleindochter bent van de stichter van de “Ronde van Vlaanderen” Karel van Wijnendaele”.

Dit is een pseudoniem voor Karel Steyaert. Ik ben de dochter van Guido, een zoon  van Koarle. Ik heb niet enkel zijn naam geërfd maar (naar velen beweren) ook zijn doorzettingsvermogen. Toen ik nog kind was zong ik niets liever dan Franse chansons met een voorkeur voor Edith Piaf. Grootvader Karel was een fan van mijn speciale “Franse rrrr” en ondanks hij steeds voorvechter was van de Vlaamse ontvoogding was hij fier op zijn zingende kleindochter. Want Wallonië is Frankrijk niet … en Bruxelles is Paris niet.

Met veel genoegen heb ik het meterschap aanvaard van de pas geboren fietsclub van Wijnendale met de toepasselijke naam “de Koareltjes van Wijndaele”. Voor mij uiteraard het zoveelste eerbetoon aan mijn grootvader. Opa Karel is overleden in 1961, hij werd 79. Ik was toen 21 en verloor mijn grootste fan.

Nu ben ik al een “dagje” ouder maar zing nog steeds. Met accent op het Franse chanson. Onlangs schreven mijn kleinkinderen mij in voor de “Voice Senior”. Honderden kandidaten deden een gooi naar de préselectie. De uitzendingen startten met 16 uitverkorenen … en ik was 1 van hen. Wat een avontuur. Na de préselectie slaagde ik nog in de blind auditions en ging door tot de halve finale. Zoals in de koers kan er maar 1 de eerste zijn.

Ik treed nog steeds op met toetsenist Jan Parent. Samen met zijn “iets jongere” zangeressen hebben wij muzikale avonturen beleefd in België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Nederland. Jan heeft mij beloofd dat, wanneer mijn “drive” en uitstraling temperen hij een tactvol seintje zal geven. 

Daar is volgens zijn eerlijke mening nog absoluut geen sprake van.

Zo … nu weten jullie een en ander van de meter van de pasgeboren fietsclub.

Nu nog een piepklein boeleke … maar geen paniek … Koarle is ook klein begonnen.

Veel succes en wij komen wel eens naar een activiteit van de “Koareltjes”.

 

Uw liefste meter,

 

Viviane Steyaert